Laborator

Laboratorul de Analize Medicale din cadrul S.C. Marmed S.R.L. dispune de un personal calificat, de aparatură nouă, modernă, în stare excelentă de funcţionare. Suntem în colaborare cu diverse firme de prestigiu din domeniu pentru achiziţionarea consumabilelor folosite în laborator. Laboratorul nostru acoperă toată paleta de analize medicale: hematologie, biochimie, imunohematologie, imunologie, microbiologie, parazitologie. Analizele sunt efectuate de asistente de laborator şi de medicul de laborator, cu vechime în domeniu, iar rezultatele sunt verificate şi validate de către medic şef de laborator clinic.

Din echipa noastră face parte de asemenea un medic specialist patolog, care efectuează analizele citotumorale pentru depistarea cancerului de col uterin. Referitor la ordinea primirii pacienţilor, urgenţele, gravidele, copii sub 5 ani, invalizii şi vâstnicii peste 75 de ani au prioritate. Trasabilitatea probelor este asigurată prin alocarea unui cod unic de identificare pentru fiecare probă, cod care însoţeşte probele pe timpul analizelor şi se regăseşte atât în sistemul informatic al laboratorului, cât şi în registre şi pe buletinele de analize elaborate.


Programul de lucru al laboratorului este următorul:

  • Recoltarea probelor biologice se efectuează zilnic între orele 800-1000 (în zile lucrătoare), după care personalul laboratorului prelucrează probele.
  • Programarea pacienţilor cu bilete de trimitere decontate de CAS are loc zilnic între orele 700-1800 personal- cu biletul de trimitere aflat în posesie, în limita bugetului alocat conform contractului. Pacienţii peste 18 ani se prezintă în dimineaţa recoltării cu biletul de trimitere, cardul de sănătate, sau după caz cu adeverinţă de asigurat datat şi ştampilat de către CAS.
  • Eliberarea rezultatelor se desfăşoară între orele 1200-1500.